Onze aanpak

Je werk wordt je trainingslokatie

De Skillful Means benadering beschouwt werk niet alleen als een middel om inkomen te verwerven, aanzien en waardering te krijgen, ergens bij te horen of lekker bezig te zijn, maar om je menselijke potentieel gestalte te geven. Deze benadering probeert je te laten ervaren dat wat je ook doet, wat voor werk je  ook verricht, het altijd mogelijkheden biedt om je bewustzijn te vergroten, je concentratievermogen te versterken en je energie efficiënter in te zetten. Aanspreken en ontwikkelen van deze innerlijke kwaliteiten zal invloed hebben  op je dagelijks functioneren. Het heeft zowel een positief effect op hoe je je  als persoon ontplooit, als op het rendement, de kwaliteit en de productiviteit  van je werk.  

 

Wat is stress?

Skillful Means heeft een eigen visie op wat stress is en waarin stress zich onderscheidt van spanning.  Stress in deze visie is onder andere het gevolg van het niet volledig benutten van je mogelijkheden.

Stress heeft te maken met patronen van reageren die niet heilzaam zijn. Niet voor onszelf en ook niet voor onze omgeving. Je omgeving kun je niet veranderen. Wel kun je er anders mee omgaan. We kunnen onszelf trainen om minder door stress te worden overheerst.

 

Niet vechten, maar ontspannen...

Om stress de baas te worden gaan we niet vechten tegen patronen waar we van af willen, maar trainen we vaardigheden die het effect hebben dat je  "beter in je vel" gaat zitten.  Je gaat  je energie dus niet richten op waar je vanaf wilt, maar je gaat je energie geven aan waar je baat bij hebt. Om dit te kunnen, leer je meer te werken vanuit ontspanning.

 

In onze trainingen willen we die verandering stimuleren door een specifieke visie op stress te geven en vanuit die visie gedurende enige tijd met oefeningen  te werken. Na afloop kun je de oefeningen tijdens of rondom je werk blijven toepassen.  

 

Testen en meteen toepassen! 

De trainingen van MindingWork zijn er dus op gericht stress te transformeren tijdens de werksituatie. Tijdens de trainingen krijg je oefeningen aangereikt die je helpen om meer in evenwicht te zijn. Het mooie is dat je deze oefeningen in je dagelijks werk meteen kunt uitproberen en toepassen. Zodat je energiek thuiskomt van je werk. Daardoor heb je meer energie voor je familie, vrienden of hobby's. 

 

Meer weten over hoe onze aanpak je kan helpen om stress op je werk aan te pakken?  Klik op Onze diensten voor een overzicht van ons programma-aanbod.  

 

Klik hier voor een abonnement op onze gratis MindingWork Nieuwsbrief. Elke 2 maanden krijg zo je inspiratie en tips hoe je stress kunt omzetten in meer energie op je werk.  

Copyright MindingWork, 2013


4 keer leek me niet zoveel  voor ‘stress’ .Toch was het voldoende voor een ruim overzicht en opbouw, ook voor opbouw van veiligheid in de groep. En : als het langer was geweest , had ik het misschien niet gedaan!


Ida van der Loo - vrijwillig medewerker