Onze trainers

Maak kennis met ons team………..

Ineke Smits

Ineke is opgeleid tot cultureel antropoloog en heeft bijna 30 jaar gewerkt als begeleider, organisatie-adviseur en trainer voor VluchtelingenWerk Nederland. Sinds 2011 woont en werkt ze in het Nyingma Centrum. Haar diepere drijfveer was dat ze, door haar werk en in haar eigen leven, zag dat er zoveel vormen van lijden bestaan en ze zich afvroeg of er een manier is om dat te veranderen en hoe ze daaraan kon bijdragen. In 2015 besloot ze ook haar betaalde baan bij VluchtelingenWerk op te geven en zich volledig toe te leggen op activiteiten voor Nyingma Centrum Nederland. Daar is ze nu mede verantwoordelijk is voor de organisatie en uitvoering van het cursusprogramma. Ze geeft les in Skillful Means en coördineert Boeddhisme Online en MindingWork. MindingWork heeft ze in 2011 opgericht om programma’s gericht op transformeren van stress ook binnen organisaties aan te bieden.

Thieu Berkhout

Thieu is opgeleid tot fysiotherapeut en kwam in 2006 in contact met het Nyingma Centrum Amsterdam in zijn zoektocht naar een betere verbinding tussen oefentherapie en ontspannen.
De kennis die hij opdeed met Kum Nye vertaalde hij naar een laagdrempelig oefenprogramma voor mensen met langdurige pijnklachten binnen de revalidatie.  Daarnaast is hij actief geweest als Kum Nye docent voor Nyingma in Amsterdam, Alkmaar en Rotterdam en volgde hij diverse trainingen bij Nyingma centra.
Binnen zijn betaalde werkzaamheden ontwikkelde Thieu zich op het gebied van management in de gezondheidszorg en is hij  nu directeur van de Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen, een wetenschappelijke vereniging van medisch specialisten.
Als vrijwilliger maakt hij deel uit van het Nyingma team dat betrokken is bij de training Tibetaanse Boeddhistische Psychologie en Yoga bij het project “In Verbinding” van de politie in Rotterdam en Oost Nederland.  

Inge Barmentlo

Inge Barmentlo is opgeleid tot westers socioloog en organisatie deskundige aan de Rijksuniversiteit Leiden en kwam in 1995 in contact met Kum Nye yoga en het Nyingma centrum Amsterdam. Dit in eerste instantie vooral om via ontspanningsoefeningen te proberen haar astma te verminderen. Dit beviel zo goed dat zij 10 jaar later begon met een Kum Nye oefengroep in Leiden die na enkele jaren uitgroeide tot de officiële aan het Nyingma Centrum verbonden Leidse Kum Nye Yoga cursus. Naast het begeleiden van Kum Nye in Leiden, geeft Inge ook regelmatig Kum Nye lessen in Amsterdam. Inge volgde Kum Nye en Skillful Means teacher trainingen in het Nyingma centrum. In haar professionele werkzaamheden is Inge Expert gericht op het verbeteren van gezondheidszorg in Afrika voor de Nederlandse ontwikkelingsorganisatie Cordaid.
Als vrijwilliger maakt Inge deel uit van het Nyingma team dat betrokken is bij de training Tibetaanse Boeddhistische Psychologie en Yoga bij het project “In Verbinding” van de Politie Rotterdam en Oost Nederland.