Voor Wie

Trainingen voor maatschappelijk dienstverleners
Op locatie, online en op maat

MindingWork biedt trainingen voor maatschappelijk dienstverleners werkzaam in zorg, welzijn, onderwijs en overheidsfuncties.

Organisaties kunnen bestaande programma’s op locatie aanvragen. In overleg bieden wij ook maatwerk. Alle programma’s kunnen ook online via Zoom worden aangeboden.

Iedereen in balans

Wij helpen je in balans te blijven of de balans te hervinden. Ongeacht de functie binnen de organisatie. Of je directeur bent, stafmedewerker, secretaresse, docent of verpleegkundige – bijna iedereen heeft in het werk te maken met werkdruk en stress. Dat kan leiden tot klachten als oververmoeidheid, snel geïrriteerd zijn, nergens zin in hebben, slecht slapen en onvoldoende resultaten.

MindingWork verzorgt ook al een aantal jaren succesvolle programma’s binnen Het project “In Verbinding met jezelf, anderen en je omgeving” van de politieregio’s Rotterdam en Oost-Nederland.

Van dreigende burn-out naar duurzame inzetbaarheid

Herken je een of meerdere van onderstaande situaties bij jezelf of hoor je ze van collega’s die je begeleidt?

  • Een weekend is niet meer voldoende om bij te slapen. Eigenlijk ben ik constant moe. Ik merk dat ik daardoor minder effectief ben op mijn werk.
  • Het is zo druk op het werk dat het me ook ’s avonds nog bezighoudt. Ik pieker regelmatig en merk dat ik het werk moeilijk los kan laten.
  • Ik voel me gespannen en gehaast. Ik werk efficiënt om zaken af te krijgen, maar het lijkt wel of mijn To Do-lijstje nooit kleiner wordt.
  • Ik merk dat mijn werkplezier verdwenen is.
  • Ik ben ooit overspannen geweest en wil herhaling voorkomen.
  • Ik functioneer prima op mijn werk, mijn collega’s en leidinggevende zijn tevreden, maar ik vind zelf dat het me teveel energie kost.

De trainingen bieden verrassend eenvoudige oefeningen om in korte tijd al positieve effecten te gaan ervaren, zoals beter slapen, minder piekeren, ontspannen omgaan met verandering en plezier vinden in hele alledaagse dingen.

Met meer rust in je werk staan, hoe druk het ook is…

Onze programma’s werken ook heel goed voor mensen die het gevoel hebben steeds achter de feiten aan te lopen. Simpelweg omdat er zoveel werk te doen is. Misschien zijn er door bezuinigingen minder collega’s en doe je hetzelfde werk met minder mensen. Of worden er zoveel veranderingen tegelijkertijd doorgevoerd dat het bijna niet meer bij te benen is. Onze trainingen helpen je om met meer rust in je werk te staan. Daardoor krijg je meer overzicht.

De sleutel tot verandering ligt in je eigen handen!

De programma’s van MindingWork werken alleen als deelnemers zelf gemotiveerd zijn om te veranderen. In onze visie ligt de sleutel tot verandering in onze eigen handen.

Oefenen TERWIJL je werkt

Je wordt uitgenodigd nieuwe dingen uit te proberen. Je doet dat meteen tijdens je werk, of in de pauzes. Het kost dus geen extra tijd. Integendeel, misschien ga je merken dat je meer tijd ter beschikking hebt dan je dacht…..

Het resultaat: meer ontspannen en meer energie

Door meerdere oefeningen aan te bieden, kunnen deelnemers kiezen welke het beste bij ze passen. De oefeningen verbeteren het bewustzijn, de concentratie en de energie en kunnen direct worden toegepast. Het resultaat is dat men zich meer opgeruimd voelt, effectiever kan handelen en meer energie heeft.

De programma’s van MindingWork hebben vooral meerwaarde voor mensen die stress ervaren in het werk, maar (nog) niet burn-out zijn. En voor medewerkers die terugkomen van een burnout. Een burnout vraagt in onze visie om een periode van stilte en rust.